Gå til hovedindhold

LiteratureXchange: Er Litteratur sundt?

Hvad svarer forskere, politikere og aktører inden for feltet, når vi stiller spørgsmålet: Er litteratur sundt? Få svarene og muligheden for selv at prøve litteraturen på egen krop, når vi på denne heldagskonference sætter fokus på litteraturens evne til at understøtte sundhed og trivsel. Konferencen er for alle – hvad enten du arbejder professionelt med feltet, er nysgerrig på mulighederne eller simpelthen er på jagt efter gode argumenter for at tilbringe flere timer i sofaen med en god bog.

  • Læs op

Indhold

    Oplev blandt andet:

    - Jane Davis, stifter og leder af The Reader Organisation, og Philip Davis, professor i litteratur ved Centre for Research in Reading. Foregår på engelsk.

    - Siri Hustvedt, den internationalt anerkendte forfatter (deltager digitalt). Foregår på engelsk.

    - Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice, og Christian Budde, rådmand for Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune.

    - Andreas Roepstorff, professor ved Interacting Minds Centre og institutleder ved Kultur og Samfund på Aarhus Universitet.

    - Repræsentanter fra Læseforeningen, Nationalt Center for Kunst og Mental Sundhed, Skrivekunstskolen og Museum Ovartaci fortæller om deres arbejde og afholder workshops.

    Programmet for dagen kommer snarest.

    Konferencen indgår i arbejdet med at gøre Aarhus til en UNESCO-litteraturby.

    Info om forplejning på dagen: Vi giver kaffe/the om formiddagen og kaffe/the+kage om eftermiddagen. Det er desværre ikke muligt at købe frokost på dagen, men du kan bestille under billetkøb eller medbringe selv. Bemærk: Sidste frist for bestilling af frokost er fredag den 3. juni.

    Samarbejdspartner: Læseforeningen, FO-Aarhus, KoSA, Aarhus Universitet og Skrivekunstskolen

     

    Sidst opdateret: 15. december 2023