Musik som mødested

Kom og bliv klogere på 'kunstnerisk medborgerskab'

Hvad er kunstnernes rolle i samfundet og hvordan kan eller bør de bidrage til det? Praktikere inden for samfundsmusik (community music) er meget involverede i samfundet og går ind for lige muligheder og kulturelt demokrati, men denne praksis finder meget sjældent ind i formelle uddannelsessammenhænge.

I sit kandidatprojektet arbejdede Camilla med at skabe musikalske møder - dels for kvinder på et asylcenter og dels for psykisk syge og sårbare ældre. Med det som baggrund vil hun også uddybe, hvordan musikalske rum, som styrker de deltagendes personlige ressourcer, kan faciliteres. Hvad kræves af facilitatoren, og hvilket potentiale har de for at fremme velvære for sårbare grupper?

Camilla Overgaards er i dag projektkoordinator for et nyt nordisk netværk med kunstnerisk medborgerskab som omdrejningspunkt kaldet NEXT!, underviser i kunstnerisk entreprenørskab på Det Jyske Musikkonservatorium, tilknyttet det multikulturelle værested Muhabet som musiker og forperson for Dansk Musiker Forbund i Aarhus.

Ingen tilmelding nødvendig.