Gå til hovedindhold

Fyraftensmøde om "Sang for Sindet" og "Fælleslæsning for fædre og sårbare gravide" tirsdag d. 28. juni 2022

Kan man synge sig rask? Eller kan man læse sig til at blive en god forælder?

Møllestien, opholdsstue 1, Grønnegade 8, kl. 16-17

Gratis adgang - ingen tilmelding nødvendig

 • Læs op

Indhold

  Læsegrupper for kommende fædre og sårbare gravide:

  Som gravid eller partner til en gravid er det naturligt at gøre sig mange tanker omkring fødslen og den nye rolle som forælder. Samtidig er graviditeten dog også en tid med mange ubekendte, og det kan være svært at vide, hvordan man bedst muligt kan forberede sig på de mange følelsesmæssige udfordringer og forandringer, som fremtiden bringer. Med projektet ’Fødselsforberedende fælleslæsning i Aarhus Kommune – læsegrupper for kommende fædre og sårbare gravide’ forener Læseforeningen og Aarhus Jordemoderpraksis kræfterne og undersøger, hvordan litteraturen i praksis kan være et redskab til at forberede mødre mentalt og følelsesmæssigt på den transformationsproces, som de står midt i og overfor.

  Kom og hør projektleder og koordinator for Læseforeningens familieindsats Anna Liv Bolther fortælle om faciliterede læseoplevelser som fødselsforberedelse og om hvordan litteraturen kan være en døråbning for de kommende forældre til at indgå i et unikt fællesskab, hvor de kan spejle sig i andres fortællinger og dele deres tanker omkring graviditet, fødsel og moderskab.

  Læs mere om læseforeningen her: www.laeseforeningen.dk 

  Sang for Sindet:

  ”Vejen til at lindre mentale udfordringer kan blandt andet gå gennem korsang.” Det konkluderer indsatsen ’Sang for Sindet’, der siden 2019 har været faciliteret af Den Jyske Sangskole i samarbejde med landsforeningen for psykisk sundhed, Sind. Initiativet er suppleret af forskning udført af forsker ved Aarhus Universitet Janne Brammer Damsgaard og professor og forfatter Svend Brinkmann. »Sangerne oplever, at det at synge i kor skaber kontakt med – og gør dem i stand til – at give udtryk for følelser, der ellers er svære at udtrykke. Deltagelse i koret hjælper deltagerne med at opnå kontakt med komplekse følelser. På den måde fungerer det at synge som en transformativ kraft,« lyder det blandt andet i en netop publiceret forskningsartikel om projektet Me and Us: Cultivating presence and mental health through choir singing.

  Til fyraftensmødet vil i møde forsker ved Aarhus Universitet Janne Brammer Damsgaard samt projektleder og cand.scient.san ved den Jyske Sangskole Nina la Cour. Efter oplægget vil der være mulighed for at stille spørgsmål læs evt. mere om projektet her https://sangforsindet.dk/ og find artiklen her https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/scs.13078

  Sidst opdateret: 4. oktober 2023