Gå til hovedindhold

Fyraftensmøde med Lærke Egefjord tirsdag d. 29. marts

Møllestien, opholdsstue 1, Grønnegade 8, kl. 16-17

 • Læs op

Indhold

  Hjernen forandrer sig, når vi dyrker kunsten og det kreative, og ligesom du kan træne dine muskler, kan du træne din hjerne til at forebygge sygdomme, komme bedre gennem en sygdom og øge din trivsel som pårørende til et menneske med svær sygdom.

  Mød læge, forfatter og billedkunstner Lærke Egefjord der gennem dette oplæg giver dig indblik i, hvad der sker i hjernen og kroppen, når vi dyrker kunsten og det kreative, og hvordan kunst og kreativitet kan dæmpe symptomer på eksempelvis stress, angst, depression og demens – vidste du for eksempel, at besøg på kunstmuseer kan styrke hjernens funktion? Eller at strikning og patchwork kan mindske stresshormoner, fordi nervesystemet og hjerterytmen falder til ro?

  Mennesker ramt af demens kan lige som raske også have sundhedsmæssig gavn af at opleve kunst og indgå i kreative processer, hvilket oplægget også vil give konkrete eksempler på.

  Læs mere om Lærke på: www.laerkeegefjord.dk

  Efter et kort oplæg er ordet og snakken fri. Du kan også møde Kultur og Sundhedsteamet eller andre interesserede og være med til at skabe nye forbindelser mellem Kultur og Sundhed.

  Ingen tilmelding nødvendig.

  Sidst opdateret: 4. oktober 2023