Gå til hovedindhold

Camilla Overgaard

Musiker og forperson for Dansk Musikerforbund, Aarhus

 • Læs op

Indhold

  Hvad/hvorfor brænder jeg for Kultur og Sundhed?

  • At arbejde i krydsfeltet mellem kultur og sundhed udfordrer mig og giver mig nye perspektiver at tage med ind i min musik. Det samarbejde på tværs af fagligheder, som er afgørende, når man arbejder i dette krydsfelt, gør det nødvendigt at kunne formidle sin egen faglighed i et andet sprog end normalt med henblik på at finde et fælles tredje i samarbejdet. Det er meget givende og inspirerende at se sin egen faglighed med andre øjne og lære andre fagligheder at kende. Derudover er det meningsfuldt for mig at møde mennesker, som er andre steder i livet, eller som lever med andre livsvilkår end jeg selv.  

  Hvad trækker jeg på af personlig og faglig erfaring

  • Jeg har udforsket krydsfeltet mellem kultur og sundhed i flere forskellige kontekster både herhjemme og i udlandet. I forbindelse med mit kandidatprojekt på Det Jyske Musikkonservatorium ’Meeting in Music – Facilitating empowerment and sense of ownership through musical activities with vulnerable groups’ arbejdede jeg med at skabe musikalske møder dels for kvinder på et asylcenter og dels for psykisk syge og sårbare ældre. Her samarbejdede jeg med antropologer og socialrådgivere om at skabe et musikalsk rum, hvor der var fokus på deltagernes ressourcer, og hvor de så sig selv og hinanden i en anderledes kontekst. Jeg har desuden spillet musik for og med ældre borgere på et plejehjem i Belgien samt fulgt nogle af kommunens oplevelsesmedarbejdere i deres arbejde på plejehjemmene i Aarhus.

   

  • I dag er jeg projektkoordinator for et nyt nordisk netværk med kunstnerisk medborgerskab som omdrejningspunkt kaldet NEXT!, underviser i kunstnerisk entreprenørskab på Det Jyske Musikkonservatorium, tilknyttet det multikulturelle værested Muhabet som musiker og forperson for Dansk Musiker Forbund i Aarhus.
  Sidst opdateret: 4. oktober 2023