Gå til hovedindhold

4 projekter videreføres under Kultur og Sundhedsplan, Aarhus

Dans og afrikansk musik som træning og generationsmøde, kulturaktiviteter til Parkinsonramte, kulturrecovery gennem Gallo Kultur samt teater om og med ældre på Svalegangen.
19 projekter, der allerede har modtaget midler gennem Kultur og Sundhedspuljen, har søgt om mulighed for at videreføre deres initiativer og der er valgt 4 projekter der alle har vist handlekraft og potentiale for et bredt udsnit af borgere i Aahus.

 • Læs op

Indhold

  ”Livet til Låns” giver gennem en teaterproduktion stemme til ”de ældre”. Birgitte Christensen, kunstnerisk leder af EUTOPIA og Teater Svalegangen engagerer 25 medvirkende på scenen samt ca. 20 medvirkende bag scenen i en professionel teaterforestilling.

  ”Gallo Huset” arbejder gennem ”Gallo Kultur” med at række ud til sårbare borgere med muligheder for at deltage i kulturoplevelser sammen med andre. Det skaber fællesskaber, der bryder social isolation, og giver positive oplevelser. Gallo Huset er en socialøkonomisk virksomhed med 25 medarbejdere som har eller har haft en sindslidelse.

  ”Parkinson Kultur” samler en række kulturaktiviteter der alle har haft stor interesse fra pårørende og mennesker ramt af Parkinson. Gennem musik i gode gangtempi hjælper ”Parkinson Pod” med at forbedre gangfunktionen. ”The Ronnie Gardner Method” skaber nye forbindelser i hjernen og forbedrer motorikken gennem rytmer og ”Parkinson Kor” hjælper med at bruge stemmen bevist, så det bliver nemmere at gøre sig hørbar og forståelig for sine omgivelser.

  ”Generation Footprint” udforsker samarbejdsflader mellem fysioterapi/rehabilitering og dans og musik. Ældre borgere engageres i en kombination af fysisk træning og afrikansk dans og musik. Forløbet ender ud i en forestilling, hvor seniorgrupperne og børnegrupper vil lave en fælles optræden for et publikum, akkompagneret af børneorkestret MusikSak.

  Sidst opdateret: 4. oktober 2023