Gå til hovedindhold

Mindestund ved Mindetræet ved Afsnit for Tab

Kultur & Sundhed var med, da der blev holdt en Mindestund den 17. november for forældre, der har mistet et spædbarn.

 • Læs op

Indhold

  Som en del af Kultur & Sundhedsplanen har Aarhus Kommune støttet projektet Lindrende sjælsmusik, hvor musik er inddraget til at understøtte de særlige stunder for parrene som velsignelse, kistenedlæggelse eller blot en stund, der kan skabe et minde om tiden med barnet, som blev så kort.

  ”Musikken kan noget helt særligt. Den kan igangsætte følelser – men den kan også hjælpe med at bringe nærvær. Musikken kan skabe et fælles værerum, hvor man forholde sig til livet – og også døden. På den måde fungerer musikken som et følelsesforløsende greb, der kan bidrage til lindre sorgen i en omfattende livskrise” udtaler Kirsten Elkjær, programleder på Kultur & Sundhedsplanen.

  Janne Brammer Damsgaard, Ekstern lektor, Institut for Folkesundhed talte ved mindestunden om at komme tilbage fra en anden kant: ”Det er fra denne anden kant at fx musikken, sangen, naturen – og det smukke Mindetræ – de kunstneriske og sansende udtryksformer kan hjælpe os med at komme i kontakt med de helt basale menneskelige vilkår, nemlig dem, der har med fx omsorg, angst eller tab og sorg at gøre. Den egentlige – den dybe – betydning af den slags, opnår vi ikke ved at andre prøver at forklare os om dem – den opnår vi kun ved, at vi oplever eller erfarer dem, som når vi fx nu er samlet her”.

  Se indslaget i TV2Østjylland nyheder fra dagen her:

   

  Sidst opdateret: 4. oktober 2023